Tid som Robin Van Persie varit skadefri:

Tid som Robin Van Persie varit skadefri:

29 feb. 2012

ANLEDNINGAR FÖR FOTBOLLSOFRÄLSTA ATT SE KROATIEN - SVERIGE #1 "snygga kroater"

Jag vill ju alltid locka in nya offer i bollens värld och jag vet ju en metod som funkat förr om man säger så. Låt oss färdas tillbaka till sommaren 2010 och VM i Sydafrika för att jag ska kunna ta ett praktexempel.

Frankrike spelar mot värdnationen Sydafrika i den sista gruppspelsmatchen vilket såklart lockade mängder av random kulturtanter och liknande som trillat in på SVT för att insupa lite Afrika och kanske någon formgivare eller landskapsarkitekt som i brist på Sverigematcher kollar lite Frankrike för man har hört dom ska vara bra (tji fick dom detta VM). Folk gillar ju VM liksom, och missar ibland vad som sker de fyra åren som går där emellan. Dom ser spelare dom aldrig sett förr. Helt naturligt.

Jag sitter med Facebook uppe och ser lite förvånat kommentarer trilla förbi från ytterst oväntade håll angående hetman på plan, och nej det var vinter i Sydafrika, jag menar ej klimatet.

Så kommer det, ett obegripligt rött kort till Gourcuff. Det tar minuter innan de flesta ens förstår att han är den som fått det. På Facebook, på Twitter, från de mest oväntade tv-soffor och streamdatorer ser jag plötsligt kommentarer som:

"RÖTT KORT FÖR HAN ÄR FÖR SNYGG ELLER???" etc. Avsändare: tex lesbisk keramiker. Folk är chockade över hur het denna varelse är.

Efter detta spred sig närmast en hysteri över www de närmsta dagarna (kanske även afk men jag spenderade denna sommar vid fotbollsteven). Jisses vad Gourcuff lockade folk att titta lite mer än vad de tänkt sig. Förvisso hade Frankrike åkt ut men folk insåg ju att mer eyecandy torde finnas och jag kunde hjälpa dem i deras sökande. Jag blev kanske inte förvånad, men jag fick det äntligen säkert bekräftat: Såhär kan jag locka in folk i fotbollen.

Min egen snippa har ju en topp tre-lista som stått sig länge när det kommer till fotbollsspelare. Gourcuff ligger trea på denna lista och de andra två har ju frekvent hoppat in i de flesta sammanhang på denna blogg om man säger så, men nu finns det faktiskt skäl att åter lufta heta kroppar. 
(Ja detta resonemang kommer tillslut leda fram till att handla om Kroatien - Sverige ikväll och ev locka nya tittare.)

1. Theo Walcott. Vårt förhållande har varit skakigt men bortsett från diverse svenska 40+ fotbollsspelare från VM 94 var Theo min första, största kärlek. Snippan ba: "NU FORTSÄTTER DU KOLLA VARENDA MATCH MED DETTA LAG" och så har det fått bli.
Theo är min pojkvän i ett parallellt universum, för vi skulle aldrig kunna fungera i detta :(. Jag betraktar på avstånd och tänker: min själ är för smutsig för att besudla denna Guds vackraste blandning av Jamaica och England. När jag ser honom gör det så ont. 2. Niko Kranjcar. Åh denna ljuvliga skapelse. Jag har ju EJ kunnat hata Tottenham om man säger så. Vad är det för fel på Redknapp. Hur kan han sätta en sådan fruktansvärt snygg och DUKTIG spelare på bänken och låta honom sitta kvar där och odla depressionsskägg? Nu har han i alla fall fått spela mer igen och snippan gladdes åt att skägget rakades bort. 
Ungefär samtidigt som jag upptäckte Theos snabba tonårsben så fann jag även kärleken till Niko. Och Niko tillhör också ett av de enligt mig softaste landslagen: Kroatien. Jag har skrivit om detta förr naturligtvis men tål att tas upp igen en dag som denna. 

Gör helt enkelt så att jag klipper in det gamla inlägget från december 2010 rakt av, enjoy. Skönt daterat med att Corluka är kvar i Spurs och framför allt att Torres är kvar i Liverpool:

____________________________
Däremot tänkte jag ta chansen att prata lite mer om Kroatien, denna Medelhavets pärla till land. Det bästa från två världar, gyllene stränder och betongslavisk öststat. Och... NIKO KRANJCAR! Kroaterna har verkligen en härlig uppsättning fotbollskillar av olika variant.


Eduardo innan han gick från Arsenal

Arsenal hade ju Eduardo som nu gått till Shaktar och ställer till det för oss gunners i Champions League. Eduardo da Silva är kanske inte det bästa exemplet på typisk kroat med tanke på att han spenderade de 15 första åren av sitt liv i Brasilien där han föddes och har sin familj, men whatever, han har kroatiskt pass och spelar för landslaget.

Tottenham är dom som samlat på sig flest kroater i sitt bibliotek, hela fyra stycken från det kroatiska landslaget.
Stipe
Pletikosa
Vedran
Corluka
Luka
Modric
Niko
Kranjcar
Stipe Pletikosa är kroaternas målvakt, sen har vi de mer kända namnen Vedran Corluka (halvsnygg) i försvaret, Luka Modric (inte alls snygg men grym) på mittfältet och sist med inte minst: Niko Kranjcar, den absolut snyggaste spelaren i Premier League.


Vedran Corluka, a men rätt stilig
Luka Modric skulle jag inte avla på men fan, han är grym


Niko


Tragiskt nog får Niko sällan nudda gräs numera, mången timme har jag suttit och vakat vid Spurs matcher i besvikelse och vredesmod. Han var borta i slutet av förra säsongen pga en vristskada men nu målar han mål hitan och ditan för Kroatien och är i fantastisk form så om han inte får mer speltid i Spurs hotar han att gå i januari.

Far hans bekräftar dessa uppgifter på faktamediet Internet. Frågan är vart han går? Det har ryktats elakartade rykten om Bayern och annat oerhört deppigt, må denna skönhet stanna i Premier League och ges det utrymme han förtjänar i speltid. Tydligen ska också Liverpool och Everton visat intresse. Tänk er Kranjcar och Torres... sida vid sida.... Åh. Om nu Torres stannar i Lollerpool.


Det är fan inte rätt att inte bjussa på ett så snyggt fejs när det finns att tillgå. Snålt Redknapp. SNÅLT.


Pappa Zlatko som tränat Niko i kroatiska landslaget men som nu är tränare för Montenegro. Man ser att familjen Kranjcar jobbar med bra gener.


____________________________________________________________________________


Det jag ville komma fram till med detta förvirrande inlägg var en anledning bland så många andra för de ofrälsta att KOLLA KROATIEN - SVERIGE IKVÄLL! Kroaterna är nämligen snygga och till viss del grymma. Det finns fina spelare från Spurs, ett roligt lag att följa i Premier League, och en hel del spelare från Bundesliga. Vi får se hur landslaget funkar ihop ikväll.


För er som vill se mer av Gourcuff spelar Frankrike borta mot Tyskland ikväll! Självklart också en lol match som man tyvärr får streama.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar